Szuper gyors belföldi szállítás, akár 24 órán belül ! GLS szállítás Szlovákiába, Németországba, Ausztriába, Romániába

 +36 30 269 1334 | H-P: 9:00-16:00 óráig  

 info@helloskin.hu

 

BLOG

Tippek a hatékony nyári bőrápoláshoz

2022.05.18 11:10
Tippek a hatékony nyári bőrápoláshoz

Bőrünk a csípős, hideg tél után valódi felfrissülésnek éli meg a meleg évszak beköszöntét, ugyanakkor a nyári bőrápolásnak is érdemes kiemelt figyelmet szentelni. Nem szabad megfeledkezni ilyenkor sem a megfelelő hidratálásról, és a mindennapos fényvédelemről sem.

Felmerülhet azonban a kérdés: vajon kedvenc hámlasztónkat ugyanúgy alkalmazhatjuk a nyári hónapokban? Cikkünkben segítünk néhány hasznos tippel és tanáccsal!

Ügyeljünk a fényvédelemre!

Tévhit, hogy fényvédőt kizárólag tavasszal és nyáron érdemes használni. A sok információs csatornának köszönhetően, mára már egyre elterjedtebb a minden napos fényvédelmről való gondoskodás. Nem véletlen, hiszen a nyári erős UVA-sugárzás jelentősen felgyorsíthatja a bőr öregedését, emellett pigmentfoltok megjelenését is eredményezheti.

Bőrünk leégését az UVB-sugarak okozzák, amelyek nemcsak érzékeny, sőt fájdalmas tüneteket, de súlyos esetben akár bőrrák kialakulását is okozhatják. Az UV-sugarak ugyanis a bőrsejteket gyengítve az immunrendszert is roncsolják.

Emiatt egész évben fontos, de különösen tavasszal és nyáron szükséges a fényvédelmet előtérbe helyezni. Érdemes egy kellemes viseletet biztosító fényvédőt találni amit szívesen használsz minden nap az arcápolási rutinod utolsó lépéseként. Ezzel nagyon sokat teszel a bőr öregedés lassításáért és a bőröd egészségének megóvásáért.  

Használhatunk hámlasztót a nyári bőrápolás során?

Érdemes tudni, hogy a hámlasztókat két nagyobb csoportba sorolhatjuk, az AHA (alpha-hydroxy savak) és a BHA (beta-hídroxy savak). Az aha savak nagyszerű és hatékony készítmények amelyek képesek halványítani a pigment foltokat , lassítani a bőröregedést és összeségében üdébb, ragyogóbb bőrképet eredményeznek rendszeres használat mellett. A sok jótékony hatás mellett, azonban egyetlen negatív jellemzője ezekenek a termékeknek, hogy fényérzékennyé teszik a bőrt. Ha hajlamos vagy pigmentálódásra akkor különösen fontos, hogy figyelj a megfelelő fényvédelemre vagy ha biztosra szeretnél menni, akkor nyáron használj inkább BHA (szalicil savat) vagy PHA tartalmú hámlasztókat. Nyáron érdemes SPF50-es, de minimum SPF 30 faktorú fényvédőt használni. 

Ha elkerülnéd a fényérzékenységet, érdemes inkább BHA, azaz szalicilsav-tartalmú hámlasztót választanod. Az ilyen készítmények használata esetén ugyanis nem kell tartanunk a fényérzékenységtől, sőt, fotoprotektív, azaz napsugaraktól védő hatásuk is van. Fontos azonban tudni, hogy önmagában a BHA savas kozmetikumok nem váltják ki a megfelelő fényvédő krém használatát!

Így tehát nyáron sem kell lemondani a hámlasztók használatáról, azonban érdemes ritkábban, körültekintőbben és  fényvédővel kiegészítve alkalmazni azokat.

Frissítő nyári arctisztítók

A nyári hónapok során a meleg hőmérséklet hatására fokozottabban izzadunk, ami olajosabb, zsírosabb bőrt eredményez, ezért fontos gondoskodni ebben az évszakban is a megfelelő arctisztításról.

Nagy kihívás lehet az is, hogy a fényvédő krémeket maradéktalanul eltávolítsuk arcunkról. Ezek ugyanis gyakran makacs készítmények, és csak nagyon alapos arctisztítás során távolíthatók el.

A nehézségek ellenére sem érdemes azonban úgy álomra hajtani fejünket, hogy a felkent naptejet nem távolítjuk el megfelelően a bőrünkről. Érdemes olyan olajos lemosókat választani, amelyek maradéktalanul megszabadítanak minket a fényvédőtől.

A nagy melegben az igazán száraz bőrűek is tapasztalhatják, hogy a jól megszokott, gazdagon hidratáló krémek nem esnek olyan jól az arcbőrnek. Ehelyett nyáron ajánlott inkább könnyedebb, lotion állagú hidratáló kozmetikumokat beszerezni, melyek nem nehezítik el az egyébként is olajos, izzadásra hajlamos bőrt.

Nézz körül a honlapunkon elérhető kozmetikumok között, és szerezz be mindent, ami a tökéletes nyári bőrápolási rutinodhoz szükséges lehet! Olvasd el többi blogcikkünket is még több hasznos tippért és trükkért!