Nálunk szuper gyors a szállítás így a rendelésed akár 24 órán belül eljuthat hozzád!

BLOG

Mit érdemes tudni a smart agingről,azaz hogy öregedjünk okosan

2023.01.12 11:00
Mit érdemes tudni a smart agingről,azaz hogy öregedjünk okosan

Az anti-aging mint fogalom nagyon divatos manapság, de tényleg létezik olyan módszer,ami megállíthatja az öregedést? A válasz egyszerű: nem. De akkor mi a megoldás, ha szeretnénk megőrizni bőrünk fiatalságát és egészségét? Erre a smart aging lehet a válasz! 

A bőrápolás, azon belül is a tudatos bőrápolás célja az egészséges és fiatalos bőrkép megőrzése. De mi is az egészséges és fiatalos bőrkép?

  • Nem szabad elfelejteni, hogy a közösségi média világa nagy hatással van ránk, és gyakran befolyásolja az öregedésről alkotott képünket. A filterek, kozmetikai beavatkozások és a média által közvetített kép gyakran túlzó elvárásokat támaszt velünk szemben.
  • Az internet világában sok olyan "csodaszer" létezik, ami állítólag megállítja az öregedést. Ne hagyatkozzunk a reklámokra, inkább olvassunk utána az adott termékek és összetevők hatásosságának, és kérjük ki szakember véleményét is.
  • A smart aging (azaz úgynevezett „okos öregedés”) lényege, hogy nem próbáljuk visszafordítani az öregedést, hanem segítünk a bőrünknek,hogy minél tovább megőrizze egészségét és fiatalos kinézetét
  • A valóságban a bőröregedés természetes folyamat, amelyet az életkorunk és a külső tényezők is befolyásolhatnak. Ahogy múlnak az évek, bőrünk veszít rugalmasságából, feszességéből. A bőrsejtek termelése lassul, míg az elhalt sejtek lebontása lassabbá válik. 

 

A helyesen kiválasztott hatóanyagokból felépített rutin azonban szuperül felveszi a harcot a bőröregedéssel.

Egy smart aging rutin felépítésében az alábbi termékek és hatóanyagok elengedhetetlenek:

 

Fényvédő: 

Tudtad, hogy az UV sugárzás az első számú bőrkárosító tényező és hogy a bőrünk öregedéséért 80%-ban a káros napsugarak a felelősek?
A fényvédelem, a bőrápolás egyik legfontosabb lépése. Megfelelő fényvédelem nélkül, az idő előrehaladtával bőrünk tág pórusú, száraz és vízhiányos lehet. Továbbá előbb vagy utóbb felszínre kerülnek a napártalom által okozott pigment foltok is, amelyek eltűntetése nagyon nehéz feladat. Ha még eddig nem tetted, találj egy számodra kényelmes viseletet biztosító legalább SPF 30-as fényvédőt és használd az év 365 napján. Hidd el a bőröd meghálálja majd ezt a kis törődést.

 

AHA savak:

A kémiai hámlasztók az arcradírozás újgenerációs megfelelői. Gyengéden és kíméletesen oldják le az elhalt hámsejteket a bőrről, ezáltal szebb, üdébb bőrképet hagyva maguk után. Rendszeres használat mellett, halványítják a tág pórusokat, a finomabb ráncokat és a pigment foltokat, továbbá serkentik a bőr a kollagéntermelését. A leghíresebb képviselőjüket, az AHA savakat leginkább smart agingre és pigment foltok halványítására érdemes használni. Ha mellette teszed le a voksod, mindenképp figyelj a megfelelő fényvédelemre. Ha pedig nagyon érzékeny bőrrel rendelkezel akkor a gyengédebb hámlasztók között nézz körül. 

 

Retinol

Tudtad, hogy a retinol az egyik legtöbbet kutatott összetevők közé tartozik?
Eleinte csak gyógyászati célokra, például az aknés bőr kezelésére használták, de hamar rájöttek, hogy a retinol egy nagyon sokoldalú összetevő, hiszen nem csak a pattanásokkal veszi fel harcot, hanem a pigmentfoltokkal és tág pórusokkal is.
Smart-aging, azaz a bőr öregedésének lassítására gyakorolt hatása is olyan jelentős, hogy jelenleg ez
az egyetlen, tanulmányokkal is igazolt bőröregedést lassító hatóanyag. Sokan úgy vélekednek róla, mint egy igazi csodaszerről. Persze, ne várd a változást egyik napról a másikra, ha viszont hetekig, hónapokig folyamatosan használod, te is garantáltan megtapasztalod a hatását.

 

Antioxidánsok és peptidek

Az antioxidánsok segítenek a szabadgyökök elleni védekezésben, így védik a bőrt a korai öregedéstől, a peptidek pedig segítenek a bőrrugalmasságának megőrzésében. Használatukkal javíthatjuk a bőr tónusát, csökkenthetjük a ráncok mélységét és feszesebbé tehetjük a bőrt.

 

Hidratálás

A hidratálás fontos a bőr élettelenségének megelőzésében. A hidratáló krémek és szérumok segítenek megkötni a nedvességet a bőrben, így segítenek megőrizni a bőr fiatalságát.Bőrünk rendszeres hidratálásáról legalább olyan fontos gondoskodni, mint a megfelelő arctisztításról. Akár zsíros, normál vagy száraz bőrtípusba tartozunk, fontos, hogy a felső védőrétegnek minden segítséget megadjunk a hidratálókrémek segítségével, ezzel megtartva az egészséges bőr működést. Használatával megelőzhetjük a túlzott vízvesztést a bőrben, ami szárazsághoz, érzékenységhez vezethet.


Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy az életmód is nagy szerepet játszik a bőr öregedésében:

  • A táplálkozás fontossága abban rejlik, hogy a megfelelő tápanyagok bevitele segít a bőrünknek az egészséges állapotban maradni. A C-vitaminban, az E-vitaminban és az ásványi anyagokban gazdag ételek segítenek a bőr szépségének megőrzésében.
  • A mozgás fontossága abban rejlik, hogy segíti az anyagcserét illetve a vérkeringést és ezek fontos tényezők a bőr szépségének megőrzésében. A rendszeres testmozgás segít a bőr oxigénellátásában, így javítja a bőr állapotát.
  • Az alvás fontossága abban rejlik, hogy alvás közben a szervezetünk megújul, és a bőrünk is regenerálódik. Az elegendő alvás segít a bőr szépségének megőrzésében, mivel csökkenti a stresszt, amely káros hatással lehet a bőrünkre. A humán növekedési hormon több mint 70%-át alvás közben termeli a szervezet, ezzel magyarázható a szépítő alvás folyamata. Viszont ahhoz, hogy ez teljesüljön minimum 7 órát kell aludni. Bizonyított tény hogy ha valaki csak napi 5 órát tud aludni, sajnos gyorsabban öregszik a bőre. 

 

Összefoglalva, a tudatos bőrápolás segíthet a bőr állapotának megőrzésében és a korai öregedés lassításában. Ehhez olyan termékeket és hatóanyagokat használhatunk, amelyek célzottan segítik a bőr megfelelő működését. Fontos azonban, hogy ne állítsunk magunk elé irreális célokat, ünnepeljük a korunkat és fogadjuk el, hogy ráncaink természetesek, bármit is látunk a médiában.
A smart aging megközelítés segítségével karbantarthatjuk bőrünk állapotát, és segíthetünk a korai öregedés lassításában. Fontos, hogy a bőrünknek megfelelő termékeket és hatóanyagokat használjunk, és ne feledkezzünk meg az egészséges életmódról sem. Ha ezekre a szempontokra odafigyelünk, a bőrünk hosszabb ideig maradhat fiatal és egészséges.